Tarikh Pembayaran Gaji Penjawat Awam 2017

Tarikh Pembayaran Gaji Penjawat Awam 2017. Berikut adalah Jadual Dan Tarikh Pembayaran Gaji bulanan bagi tahun 2017 untuk rujukan serta semakan Penjawat Awam atau Kakitangan Awam semua Kementerian / Jabatan Persekutuan seluruh negeri di Malaysia.

Jadual Pembayaran Gaji Bulanan Bagi Tahun 2017 yang disertakan ini adalah rasmi berdasarkan rujukan terhadap surat pekeliling Tarikh dan Peraturan Pembayaran Gaji terkini yang telah dikeluarkan oleh Jabatan Akauntan Negara Malaysia (JANM).

Umum sedia maklum bahawa Jadual Bayaran Gaji Bulanan yang dikeluarkan setiap tahun telah memudahkan Penjawat Awam atau Kakitangan Awam (pekerja sektor awam) merancang serta menguruskan perbelanjaan Isi Rumah mahupun Kewangan Peribadi dengan lebih teratur dan berhemah.

Tarikh Pembayaran Gaji Penjawat Awam 2017 

Gaji kakitangan sektor awam dibayar sebulan sekali Tarikh pembayaran gaji masih tertakluk kepada pindaan semasa oleh Jabatan Akauntan Negara Malaysia (ANM).

Tarikh Pembayaran Gaji Penjawat Awam 2017

Sebarang perubahan akan dikemaskini dengan kadar segera Lampiran jadual pembayaran di bawah adalah merangkumi satu tarikh gaji Penjawat Awam atau Kakitangan Awam semua Kementerian / Jabatan Persekutuan untuk seluruh negeri.

Ulasan